13 kwietnia 2018

IMPREZA KULINARNA

Pierwsza część imprezy jest elementem wprowadzającym do głównej części integracji – wspólnego gotowania.

Uczestnicy zostają podzieleni na 10 zespołów 8 osobowych, których zadaniem będzie skompletowanie produktów, narzędzi potrzebnych do wykonania tematu objętego wspólnym gotowaniem. Po skompletowaniu wszystkich produktów i narzędzi możemy przystąpić do drugiego etapu integracji – Wspólnego Gotowania. Naszym zadaniem będzie przygotowanie Uroczystej kolacji dla całej grupy.

Włączając w to:

  • Przygotowanie wybranych dań przez poszczególne zespoły
  • Przygotowanie, udekorowanie stołów (obrusy, serwety, zastawy stołowe, sztućce, naczynia, kwiaty)
  • Opis i prezentację danego dania – każda grupa prezentuje swoje danie oraz odpowiednio podaje do stołów
  • Nauka odpowiedniej dekoracji potrawy – prezentacja dań

Każde danie to jeden temat, który jest przygotowywany przez daną grupę z wybranej kuchni:

  • kuchnia polska
  • kuchnia rosyjska
  • kuchnia skandynawska
  • kuchnia niemiecka
  • kuchnia włoska
  • kuchnia francuska
  • kuchnia hiszpańska
  • kuchnia grecka
  • kuchnia węgierska
  • kuchnia angielska